Linköpings universitetssjukhus 2022

Sture Sundgren 100 år, råkar ramla hemma i radhuset och spenderar en tid på GAVA, Medicinska och geriatriska akutkliniken vid Linköpings universitetssjukhus.

Under tiden där skriver han ner några tankar och börjar på ett brev till Birgit.

Noteringar

Gava, Linköping 12/2 -22

Fastnade i min lilla toalettstol vid entreingången. Räddades till sist av hemtjänsten efter minst en kvart. Med ambulans kom jag sedan hit till GAVA.

Har lite skador på bland annat ett knä sedan jag satt fastlåst på toalettstolen. Här får jag mycket vård och bra mat. Tre lagade mål mat och ett par "fikamål".

Tyvärr vet jag inte vart jag kommer när jag ska härifrån. Men jag valde Åleryds (sjukhem). Sedan beror det på om det finns ledig plats där!

Men jag skulle vilja flytta hem till "48, Getingstigen" efter reparation och renovering av min toalett där.

[SLUT].

Om noteringarna

Sture skriver ner noteringarna i ett kollegieblock.

Berättelsen.

Berättelsen som handskrift.

Brev till Birgit

Hej Birgit! | Gava 17/2 -22

Tack för ditt SMS. Jag mår inte så bra här längre. Det är för många prov av allting och däremellan tråkigt att bara ligga eller sitta i dålig säng. Natten är lång och sömnlös nästan. Jag kan inte lämna sängen. TV har jag ju om jag vill hela dygnet, men ingenting som intresserar mig.

Nu väntar jag på att få ett annat "korttidsboende". Men allra helst vill jag flytta hem till Getingstigen efter att ha byggt om mitt toalettrum. Jag hade ju bra där med hjälp av hemtjänst och hemsjukvård. Toaletten, som jag fastnade i tror jag skulle gå att bygga om till bekvämare användning.

Här är det bra med en del. Till exempel maten med tre mål lagad mat och god. Men det är mycket väntetid emellan. Sedan är det förstås bra med hygienen, och sånt emellanåt. Det är dock mycket väntetid ibland för personlig hjälp.

Jag vet ju inte hur det är på andra ställen men det är ju svårt att komma in på t.ex. Åleryd säger dom. Det är många som vill dit.

[SLUT].

Om brevet

Sture skriver ner brevet i ett kollegieblock, men avslutar det inte och skickar inte iväg det.

Brevet.

Brevet som handskrift.