Om vår skrivarstuga 1996

Sture Sundgren 75 år, skriver ner intryck från den skrivkurs han går i Pensionärsuniversitetets regi.

Om vår skrivarstuga

Tänk er en liten stuga vid stranden av en vacker sjö. En sådan är inte vår skrivarstuga. Vi har ett rum i ett äldre hus med stentrappor och hiss och här är högt till taket. Här har vi vår skrivarcirkel varje onsdag. Antalet damer är dominerande, vi är bara två, tre herrar.

Bengt stimulerar oss med sin pedagogik. Vid första mötet fick vi en snabbstart. Vi fick bara några minuter på oss att skildra vad vi gjorde "I morse".

Ord och meningar flödar ur pennorna. Det är som om nånting samlats under levnadsåren och som pockar på att bli skrivet. Vi har alltid roligt när vi träffas här i stugan, när vi läser upp och kommenterar våra skriverier.

Om resor, har vi skrivit, om bilar som kunde tala och tänka, en gammal ek som filosoferar. Några har skrivit om dagar och platser att minnas, noveller om dubbelsäng, älgjakt och livräddning och mera.

Bengt har talat om ordens historia (etymologi) om arvord, låneord, förväxlingsord och andra ord. En litteraturförteckning har vi också fått om språk- och ordbruk.

Om vi använder oss av tvivelaktiga ordval eller nödrim så kan vi alltid åberopa "Licentia Poetica" säger Bengt och det är vi glada för!

Sture S.

Alf Henriksson har skrivit så här:

Tankarnas kärna, satsernas liv
och ordkonstens rekvisita
består av konkreta substantiv
och verb som är finita.

Personer som inte har detta på känn
blir sällan mycket till tidningsmän.

[SLUT].

Om berättelsen

Berättelsen nedskriven med en mekanisk skrivmaskin.

Originalet, 1 sida.