Vad hände år 1984?

Sture Sundgren 63 år, skriver på nyårsdagen 1985, ned vad som hände i familjen år 1984.

Vad hände år 1984? (nyårsdagen 1985)

Jag fyllde 63 år och ser nu pensionsåldern närma sig snabbt.

Februari: Blodpropp i vänster ben

Men en del krämpor (ålders) har gett sig tillkänna. Den 13 februari, mitt under olympiska spelen i Jugoslavien (Sarajevo) åkte jag in på sjukhuset för blodpropp i vänster ben. Det tog visst en 10-11 dagar innan jag fått Varankuren utprovad. Sedan var det att äta Varan tills i maj.

Juni: Midsommartid vid stugan

Vi var väl ute i stugan några gånger men hann inte få i båtarna i tid. Plastbåten fick vi aldrig i. Den ligger fortfarande på land, men roddbåten (den otäta) fick vi i vid midsommartid, då jag även fick känning av "ont i ryggen".

Juli: Besök från Antwerpen och vid stugan

Början på semestern i juli var vi här hemma och tog emot Gustav Lövgren och hans sons familj från Antwerpen (Deurne). De kom på lördagen och stannade tills följande onsdag. De dagarna var det en liten värmebölja här. Nästan de varmaste dagarna på hela sommaren tror jag.

Sedan åkte vi ut till stugan och fortsatte semestern.

Johan var till Ibiza med sina kompisar men kom sedan ut till stugan. Sedan kom också Birgit och Per med sina barn, Tobias, Jens och Emma. De bodde i sin husvagn och Johan bodde hos oss i stugan. Vi tapetserade vårt sovrum där och lade in en plastmatta på golvet, som tidigare bara var spånplatta. Det var inte tapetserat sedan stugan var ny 1965.

Augusti: Bilfärd till Stockholm för att träffa släkt

I början på augusti var Agda och jag till Stockholm, det var på min 3-dagars delpension. Vi åkte med bilen upp och bodde i Gurlis lägenhet vid Vasavägen i Solna. Det var söndag när vi kom dit (den 5 augusti). Vackert väder var det och vi var i Kungsträdgården på kvällen. Vi hälsade på Gurli och Birgitta.

På måndagskvällen åkte vi ut till Drottningholm och promenerade i parken. Vi besökte också Dukvägen (17) där jag bodde 1945 och Gliavägen i Bromma där jag bodde senare.

Sedan fortsatte vi bilturen i den vackra sommarkvällen och kom ut till Sundbyvägen 6 där vi gästade "Farbror Alberts" 1930 när jag var 9 år. Jag kände igen den gamla 20-talsvillan när jag fick se den.

Vi fortsatte sedan utåt Järfälla - Hässelby där vi sökte Kristina och Staffan på Meteorvägen. Staffan var hemma men inte Kristina och barnen.

Dagen efter gästade vi Viola och Erik i Täby innan vi åkte hem mot Linköping igen. "Det var den sköna sommaren 1984".

Augusti: Ryggont med 5 veckors sjukskrivning

Jag var på jobbet några dagar men den 13 augusti slog min ischias till och jag blev liggande hemma, sjukskriven i 5 veckor. Förlamningen i foten har ännu inte släppt men jag kan gå ganska hyggligt (haltande).

December: Julen

Julen är nu över och nyårshelgen också. Birgit och Per med barnen och Johan var hemma över juldagarna men sen var vi ensamma igen.

1 januari 1985

Det är idag lite vinter. Snötäcket är 5–10 cm och ikväll är det bortåt –5ºC kallt. Imorron börjar jobbet igen.

Jag glömde skriva att vi var på en fin resa över första maj. Med buss till Österrike och Krimml.

[SLUT].

Om berättelsen

Berättelsen nedskriven med kulspetspenna på kladdpapper, sida 2.

Originalet, 2 sidor.